Master Chef

Kokkekonkurransen MasterChef finnes i mange land, også her i Norge. I denne konkurransen skal deltakerne konkurrere om å bli den beste kokken. I Norge går konkurransen på TV3.

Et engelsk konsept

Konkurransen oppsto i Storbritannia, men har senere spredt seg til mange land. I de første sesongene var blant annet kjendiskokken Gordon Ramsay en av dommerne. I starten kom deltakerne fra hele landet, og var rene amatører. Deltakerne får en begrenset tid til å lage rettene. Tre dommere smaker på maten, og deltakerne trenger minst to ja for å gå videre i konkurransen.

Den norske versjonen

I den norske versjonen av konkurransen er det kjendiser som konkurrerer om å bli MasterChef. De får kulinariske utfordringer, som de må mestre innen tidsfristen. Kjendisene har varierende erfaring med matlaging, og det er ikke alltid ting går som planlagt, men det er en del av underholdningen i programmet.

På TV og nett

I sesongen 2015, var det 48 deltakere med i norske MasterChef. Det ble musikeren Heine Totland som vant denne runden. Kjendisfaktoren gjør at alle lett finner en favorittdeltaker de heier på. Tidligere sesonger av serien er tilgjengelige på nettet, slik at alle kan få med seg episoder de har gått glipp av.