Populære og berømte restauranter i Europa

Selv om Norge har mange gode restauranter, er det sjelden noen norske spisesteder havner på topplisten over de beste spisestedene i Europa. Men nordmenn reiser jo mye, derfor kan man besøke en populær restaurant neste gang man er på ferie.

Verdens beste restaurant

El Celler i Spania er faktisk kåret til verdens beste restaurant, så her finner man mat i verdensklasse. Andre restauranter som ligger helt i verdenstoppen, er Midsummer House i Cambridge og Maison Lameloise i Chagny i Frankrike. Men på topplisten over de beste restaurantene i Europa finner vi også et par danske restauranter, nemlig Geranium og Kokkeriet.

Rimelig mat i verdensklasse

I Budapest kan man finne ganske billig mat. Restaurant Costes er regnet blant de beste i Europa, og Onyx er den billigste restauranten som har en Michelin-stjerne. I Budapest finner man også en av de mest kjente restaurantene i Europa, nemlig Gundel. Denne restauranten var tidligere et fast tilholdssted for kunstnere, forfattere, kjendiser og politikere. I Tsjekkia finner man The Alcron, som er både rimelig og populær.

Michelin-restauranter

Blant de beste Michelin-restaurantene i Europa er Diverxo i Madrid, og Guy Savoy og Le Pré Catelan i Paris. I Paris ligger også Pierre Gagnaire, Astrance og Épicure.