Unike restauranter

Skal man tiltrekke seg kunder, gjelder det å skille seg ut på en eller annen måte. Denne regelen gjelder også i restaurantbransjen. Det finnes jo utallige restauranter i de fleste storbyer, men gjennom å skille seg ut, og tilby en litt annen opplevelse, kan man få økt popularitet. Restauranter med unike konsepter har blitt en trend over hele verden. Dette er kanskje aller mest tydelig i Europa, men også i Norge blir det stadig flere unike spisesteder.

Føl deg som en stjerne

Solo Per Due, er en av verdens mest intime restaurantopplevelser. I denne restauranten er det bare ett bord med plass til to personer. Det stemmer, her kan du og kjæresten få hele restauranten for dere selv! Du trenger ikke å vente på kelneren, for her er det du som er i sentrum hele tiden. Restauranten ligger i en vakker bygning, og har et herlig interiør. Hos Solo Per Due kan man spise både ute og inne, avhengig av årstiden, og maten er italienske delikatesser.

Det finnes også en bitteliten restaurant i Finland. Den heter Restaurant Kuappi, og er plassert i en liten hytte i nærheten av en større restaurant. Her kan man sitte to sammen, og bare nyte maten og hverandres selskap.

Automatisk servering

Lei av å vente på kelneren? Hvorfor ikke besøke restauranten ’s Baggers i Nürnberg. Der har de automatisk servering. Man bestiller maten via en berøringsskjerm, og får oppgitt nøyaktig ventetid. Deretter kommer rettene glidende ned langs metallskinner, og man kan bare begynne å spise.

Hvis man vil ha maten servert, altså skikkelig servert, kan man også besøke restauranten Hospitalis i Riga, Latvia. Denne restauranten er kanskje for de spesielt interesserte. Den er nemlig basert på et sykehustema, og gjestene blir vartet opp av kvinner utkledd som sykepleiere.

Spill om maten

Har du noen ganger lurt på om du skal spille poker eller spise mat? Hvorfor ikke gjøre begge deler! Restauranten All-In Kitchen ble startet som verdens første pokerrestaurant. Her skal man spille poker for å avgjøre hvor mye måltidet koster. Konseptet startet som et morsomt innslag under UK & Ireland Poker Tour, men det ble så populært at konseptet også dukket opp andre steder. Kanskje det er lurt å trene litt hos spillsiden PokerStars først, slik at du har større sjanse til å spille bra og få rabatt på måltidet ditt. Og ikke vær redd dersom du taper. Det betyr ikke at du må betale blodpris for maten. Men jo bedre du gjør det i pokerspillet, desto større prisavslag kan du få.

Tilbake til fortiden

Nordmenn er ikke kjent for å være åpne mot fremmede. Slik er det andre steder i verden, også, og dette vil restaurantkonseptet Le Restophone gjøre noe med. Det startet med bare én restaurant, men nå finnes det 10 Le Restophone restauranter i Frankrike. Det spesielle med disse spisestedene er at bordene er utstyrt med gammeldagse telefoner og intercom. Her kan man altså mimre om fortiden. Ideen er at gjestene kan bruke telefonen og intercomen til å snakke med gjester ved de andre bordene. Det er jo ofte lettere å ta kontakt med ukjente på denne måten, enn ansikt til ansikt. Hvis du føler for en tur tilbake til fortiden, er det altså bare å dra til denne restauranten i Frankrike.

Det unike er spennende og interessant, og selv om maten er det viktigste på en restaurant, er det gøy å prøve noe annerledes, ikke minst når man er på ferie.