Matkonkurranser i Europa

Det arrangeres mange nasjonale og internasjonale matkonkurranser i Europa. Den aller største av dem er utvilsomt Bocuse d’Or, som arrangeres annethvert år i Lyon. Denne konkurransen er et slags VM i kokkekunst, og flere norske kokker har hevdet seg i konkurransen.

Totalt har fem norske kokker sikret seg gull i konkurransen, mens to har vunnet sølv og to har vunnet bronse. Det gjør Norge til nest beste nasjon i mesterskapets historie. Konkurransen går over flere trinn. Først arrangeres nasjonale uttak, før hver verdensdel har en kvalifisering.

Økologisk mat

Økologiske produkter er populære som aldri før, og konkurransen Ecotrophelia går ut på å lage nettopp økologiske matprodukter. Det arrangeres både nasjonale konkurranser og et europamesterskap. Norge er ikke med i denne konkurransen. Konkurransen er bare åpne for studenter under 35 år.

Vinkonkurranser

Selvsagt arrangeres det også konkurranser for viner og øl. Armonia er en ølkonkurranse som er åpen for alle europeiske bryggerier. Vinkonkurranser finner man i flere land, så dersom man er interessert i gode viner, er det spennende å besøke en vinkonkurranse. En av de mest kjente vinkonkurransene er Vinitaly.

Nasjonale og lokale konkurranser

I tillegg til de internasjonale matkonkurransene, arrangeres det en mengde lokale og nasjonale konkurranser å delta på eller besøke rundt om i Europa.