Unike restauranter i Europa

Noen restauranter velger å skille seg ut ved å servere unik mat, mens andre byr på unik beliggenhet eller unike konsepter. Her er noen eksempler på dette.

Spis i mørket

Ideen bak dette, er at når man ikke ser maten, blir de andre sanseinntrykkene, som lukt og smak, forsterket. Det finnes flere slike restauranter i Europa, blant annet Nocti Vagus i Berlin.

Du velger prisen

Pay As You Please er en irsk restaurant i byen Killamey. Her får man både en stilig og moderne atmosfære, og man kan faktisk vise om man liker maten eller ikke, gjennom hvor mye man betaler. For her betaler man det man syns måltidet er verdt! Og det er ingen hake ved det hele.

Spis i luftige omgivelser

Dinner in the Sky er en belgisk restaurant som flyr i luften. Restauranten kan holde seg i luften i inntil 8 timer, og har bare plass til 22 personer.

En rystende opplevelse

Vil du ha en spiseopplevelse utenom det vanlige, kan du besøke den spanske restauranten The Disaster Café i Lloret de Mar. Denne restauranten simulerer et jordskjelv med styrke 7,8, så det er kanskje ikke lurt å bestille en suppe. Man får ingen forvarsel før ”jordskjelvet” kommer – dette er en del av spenningen.