Velg en matreise som neste ferietur

En matreise kan være svært spennende, særlig dersom man drar til land og byer som byr på unike tradisjonsrike matretter. Man trenger ikke å reise langt for å oppleve unik mat. I England kan man prøve ”nasjonalretten” fish & chips, som serveres på nær sagt hvert eneste gatehjørne. Mat er en viktig del av opplevelsen når man besøker et annet land, for da kan man smake retter som kanskje ikke finnes i Norge.

Eksotiske matreiser

Selv om man finner mye spennende mat i europeiske land, er det kanskje ekstra spennende å dra på matreise til andre verdensdeler. Kinesisk mat er utbredt verden over, men den kinesiske maten som blir servert i Vesten, er tilpasset vestlig smak. Dette er ikke den samme maten som blir servert i Kina. Mange kinesiske restauranter i Vesten har også to menyer; en meny for vestlige kunder, og en annen meny for kinesiske kunder. Drar man til Kina, kan man oppleve svært stort mangfold av mat, ettersom hver del av landet har egne spesialiteter.

Matreise i Norge

Man trenger ikke engang å dra utenlands for å oppdage nye matretter. Her i Norge finnes det også mange lokale matretter, både innenfor middagsretter og bakverk. Oppdag smaken av Norge på ferieturen.